Hjälp - Ladda ner filer

Listpunkt Pdf-filer
Listpunkt Excel-filer
Listpunkt Word-filer


 PDF - Acrobat Reader

En del dokument är i s k PDF-format. Det är ett format som kan läsas på alla datorer, Mac, PC, eller Unix, om man har gratisprogrammet Acrobat Reader. Fördelen med pdf, förutom att det kan läsas från alla datorer, är att dokumentet behåller sitt ursprungliga utseende vid läsning och utskrift.

Listpunkt Acrobat Reader kommer från Adobe och du kan kostnadsfritt hämta det från Adobes webbplats. Ladda ned senaste versionen som är 5.0.

När du har laddat ned Acrobat Reader måste du installera det. Därefter kan du klicka på pdf-symboler och Acrobat Reader kommer att öppnas automatiskt så att du kan läsa dokumentet direkt i din webbläsare. Om du träffar på en bred tabell som ”står på högkant”, kan du själv vrida den rätt med en knapp i Acrobat Reader (version 4).

Pdf-fler kan laddas hem till din dator genom att i webbläsaren "Microsoft Internet Explorer" klicka med höger musknapp och därefter välja "Spara mål som" och slutligen ange lämplig plats på den egna datorn. I programmet "Netscape Explorer" håller du ner Shift-knappen och klickar med vänster musknapp på filen.

Till sidans topp

 Excel

Excel 97 Spreadsheet File Viewer gör det möjligt för dig att kunna läsa excel-filer i din webbläsare även om du inte har Excel installerat på din dator.

Listpunkt Ladda hem Excel 97 File Viewer
(3.7MB)

Till sidans topp

 Word

Wordviewer gör det möjligt för dig att kunna läsa Word-filer i din webbläsare även om du inte har Word installerat på din dator.

Listpunkt Ladda hem Wordviewer
(Windows 95, 98 & Windows NT 3.5.1 eller senare)
(3.9 Mb)

Till sidans topp


TestLankar
Logga in   Tillbaka  

Hjälp  Tillbaka 

Startsida Hjälp
 

Att ta fram statistik-sammanställningar
 

Tillgänglighet
 
BildskärmLadda ner filerInformation om cookies